Monday, December 26, 2011

cinta lama diusik kembali

PERGH!!!! ...
hahaha.. tajok dya...
mcm tajok lagu "cinta lama diusik kembali
huhuhu..selalu nya org ckp luka lama berdarah kembali..
but this time...
lain ckit cita nya
cita ni pasal gadis yg aku kagumi...

okay...
aku rasa x perlu kot sebut nama dya..
privacy ckit kan..
kalau mcm tu ...
lets call her "starfish"

okay..
bermula nya kagum aku dekat starfish ni
bila aku tgok dya p klas..
hari2 pakai baju kurung beb...
ayu gila...
dekat situ lah aku terpikat...


then aku cita la kt kwn2 aku...
"TOTALLY LEPA CKP AWEK TU X CUN !!!!"
marah betoi aku...
ada ka lepa ckp x cun..
hehehe..
mula2 mmg la x cun..
tp dh hati aku suka..nk wat cena...
lepa ni terlalu cepat buat andaian..
"don't judges a book by its cover"

skang ni..
bila aku dh putus asa..
baru depa nmpak..
yg si starfish ni baik org nya ^^...

betapa kagumnya aku ngan si starfish ni..
yup aku akui..
aku ada terasa ngan dya
tp lepas tu..dya buat rilek ja..
dgn cool nya dya msg aku..
sembang ngan aku..
tanpa di duga apa yg dya buat tu
menyebabkan aku lebih jato hati balik ngan dya...hehehe...
tp xpa..aku sedar dah skrg ni..
itu merupakan ciri2 isteri yg solehah...
u know wat..
kalau la dya di cipta dari tulang rusuk aku..
alhamdulillah...untungya aku..
tp..hakikatnya she for someone else better than me...


aku x layak utk dya...
to me she too perfect...
x tau la mcm mna perangai dya yg sebenarkan..
tp buat masa skrg ni...
dya sempurna di mata aku...


okay...
bukannya aku putus asa...
aku x suak ayat tu...
cuma aku respect keputusan dya...
ada sebab dya buat mcm tu...
tp kan..
kalau la dya ckp
 "xpe la..mungkin ini bukan mase yg sesuai..insyallah mungkin nty terbuka hati aku utk kau"
kalau la dya ckp mcm ni kat aku...
haih!
jujur aku ckp..
dya ni la gadis pertama yg aku
suka..terselitnya nk buat isteri..
kalau dgn swek2 dulu nk men2 ja..
tp.. si starfish ni...
lain sgt ^^



PANG!!!!
PERASAN...agak2 la der...
hahaha...itu cuma angan2...
haaaa...mcm tu la aku dok mimpi..
mimpi indah...aku suka sgt..
tp..mimpi mainan tido...
is okay...aku skrg ni lebih matang dari dulu...
kalau dulu YES aku ngaku..
aku sedikit terkilan ngan dya..
tp jgn risau..skang ni aku dh bole terima..
aku dh bole terima smua kenyataan ni..
aki di riject pertama kali oleh seorang gadis...
aku xkan minta yg bukan2 lg...
aku akan simpan perasaan aku tu jao2...


dya sgt baik...walau apa yg jd...
dya rilek ja..
cool ja..
aku gembira sgt dya nk kwn ngan aku lg ^_^
hehehehe...


*starfish for u to know..
u r the most special girl i ever meet.. 
i'm glad to friend wis u..
aku x tau la...
kau mmg baik..
thanks!


erm..tu ja kot apa yg aku nk smpaikan..
ok..last2...sapa suami dya..untung sgt..^^
teringin nk tau sapa insan beruntung tu..hehehe..

okay2..
done!...
salam ^^

a man need a woman to complete his life

Friday, December 23, 2011

pengembaraan burger arnab !

okey....baca tajok ja mungkin dah tau kot aku nk cita apa kan ^_^...
aku nk cita pasai pengembaraan budak2 umah sewa aku p cari burger arnab...
orite...
ceritanya bermula begini....
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
pkol 8 mlm...puyoh nk p dating(x tau la ngan sapa) ajak aku ikot(bukan p dating pon)..
aku pon tanpa melengah2 kan masa bersiap...tgok puyoh bersiap sakan sgt..
kat umah time tu yg ada aku,puyoh,bear,ngan ker ja ada kat umah...
bat ngan aidil kuaq p mana x tau...
kami pon ajak la bear ngan ker...tp yg nk p bear sorg ja...
so p la "berdating" kami ni...


tp~~~
masa on the way dalam keta berlaku percanggahan idea utk mkn di mana
sampai la terbunyinya 1 suara sumbang "burger arnab jom"....
........................ terdiam .........
burger tu kat penang kot walhal kami di arau...
dah pkoi 8.50 mlm...
masih di arau..
tgh pikiaq...
nk p x mau...
then...
1 keputusan muktamad yg mutakhir telah dibuat...
"OKAY KITA P PENANG" !!!



pastu apa gie...
mula la mengumpulkan budak2 rumah...
talipon abeh bat pa suma...
bat yg tgh dating pon diarah balik..
ada mission penting...
"mission burger arnab"


****~~~~~~ yg tau burger arnab ni...puyoh la dok cita kata burger ni best,,..
tu yg rasa nk p try tu...
tambahan plak aku ngan ker x mkn nasi lg dari siang...rasa mcm posa pon ada...
~~~~****


bila ahli dh cukop suma...
barulah kami bertolak...
kami bertolak dari arau
pkoi 10 lebih...
pengembaraan pon bermula !!


orite...
cita dalam keta...
bat ngan bear adalah manusia yg paling beruntung...
sebab depa dua dgn senang dan lenangnya dok kat depan tanpa berhimpit..
g kat belakang ada 4 org...aku puyoh aidil ngan ker..
kami terpaksa berhimpit kat belakang...
huhuhu.... "SEMPIT"!!!
puyoh merupakan mangsa keadaan sebabkan dya paling kecik antara kami..
dya kna dok kat sit belakang tgh2 atas riba aku...
hahahaha...
tobat sempit..
kami nek MYVI ja kot...mmg sempit bin kapit la...dari arau p penang...
bopa jam baru sampai...
tp xpa..disebabkan nk selesaikan mission kami..
we have to


aku punya la lapaq tuhan sj yg tau...
dah la lapaq...
dok dlm keta berhimpit plak tu...
kira aku mlm tu penoh dgn kesabaran...
hehehe...


sesampainya kami kat penang...
menuju lah kami ke umah sewa yeop dan che lat ...
umah lepa ni mcm check point la...
sebab kami x tau jln nk p kt kedai tu,,,..
so kna la p umah lepa ni dulu...


pastu lepas dah settle kat check point ni...
bergerak bersama lah kami p kedai burger terbabit...
puyoh kata 10 minit ja dari umah yeop..
tp.........................


agak keterlaluan jao nya dgn kelaparan perot aku..
mmg aku terasa tersgtlah jao...


SAMPAI !!!

mak ai...ramai nya org...
dan3!!!
aku ternampak "burger king" harga RM 25 inggit..
saiz lebih kurang besar A4 lebarnya...ketebalanya pula agak tebal...


yup..
dah jumpa tempat duduk...
jd....
bat ngan ker oder burger arnab,
bear burger arnab special,
aidil oblong kambing(kot),
puyoh oblong daging ngan daging arnab,
yeop paling pelik..oder benda yg bernama "bulat"
aku burger arnab ngan oblong daging(terlalu lapar),
air suma teh ais bear sorg ja nescafe ais...



agak lama kami tunggu hidangan kami dihidangkan...
setelah sampai apa yg kami order..
.....................~~~~~~~~>>>>>>.............

ATTACK !


mkn2...
bat kata ...
"haram weyh...sedap gila..aku rasa mcm arnab ni dok lompat kat dlm mulut aku"
bear kata ...
"hare..aku lapaq lagi...keh bajet kurang ja..kalau dak aku dah oder yg RM 25"
aidil kata ...
"aku rasa mcm aku ni kambing" > ??
ker kata ...
"aku lapaq nasi ni"
puyoh kata ...
"hare...teh ais dya dah xdak benda yg panjang2..kecik kat bawah...benda tu sedap kot"
yeop kata ...
"mkn2...nty bole mai lg"
aku kata ...
"........(disebabkan lapaq aku kurang berckp aku mkn smpai hidung aku p sedut burger tu jgak)....."



orite...
dah habeh mkn..
sembang pa kt sana...tibalah masa kami untuk pulang ke arau...
kami bertolak dari penang pkoi 2 pagi...
dgn perot yg kenyang(kecuali bear)
kami pon bergerak lah pulang...
mula2 bear bwak keta..
pastu smpai kat sg dua
bg bad lak bwak sebab masa mai bear sorg ja bwk..
YALA dah lepa dua ja yg bole dok kt depan >.<!


dengan jari yg aku tgh taip ni sebenarnya ada sikit kisah
yg terselit dlm cerita ni..
.....
mcm ni...
aidil rasa panas..
so..
dya bukak la tingkap ckit...
jd...bunyi la kan...
bunyi angin...
ssssuuuuuhhhhhh~~~~~
pastu bear tegoq..sapa x tutup tingkap..
aku pon p la raba2 tingkap sapa x tutup..
sampai kat tingkap aidil..
jari aku merayap p atas skali..
sekali aidil tutup tingkap...
"ARGHHHHH!!!!!!"
sakit weyh..
jari aku tersepit...
sakit gila..
aku rasa sakit tu mcm
kna kat jari...tp dya tarik skali ngan urat pungkoq aku..
hadoi...
sakit!!!
aku diam dlm 40 minit..
cuba utk merawat jari aku yg kesakitan..
hahahah...



okeh...
smpai kt umah dah..
pkoi 4 pg
home sweet home..
arau~~~~
nk tidoq...
bila sampai ja..aku ngan baju tu tanpa salin apa2...on the spot..
lena truih...so aku x tau apa yg jd lepas tu...
kelas yg pkoi 8 tu~~~
bye2 ^_^..hahaha...
mmg x p la..

hahaha...
bgtulah kisah pengembaraan burger arnab kami ^_^

hokay lah..
pkoi 2.30 dah..nk lena...letih balik umah ^_^..
ok dude..
hav fun


salam ^^

Saturday, November 26, 2011

weee~~~ assalammualaikum ^^
hehe...hari ni cuti...
cuti maal hijrah..tahun baru..
salam maal hijrah suma
semoga kita bole berhijrah dpd yg kurang baik kpd yg lebih baik
amin~~

hurmm...
aku x dak apa nk ckp pon..
just lama x update blog aku..


heee~ ~ ~
harap2 suma sihat ya...
aku kurang sihat sket..
demam plak..
tp xpa...aku dh amek ubat ^^


ok lah...bye..
salam ^_^

Monday, November 7, 2011

facebook !

macam macam watak yang ada kat FACEBOOK ni 

1. MODEL ↓
Tukar gambar setiap hari

2. PENJENAYAH ↓
Tukar nama setiap hari…

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS ↓
Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh - 71M@T -> Jimat)

4. WARTAWAN ↓
suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

5. PENGGANAS ↓
Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM ↓
Suka update status setiap 5 minit

7. BINGUNG ↓
Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’

8. PERASAN HEBAT ↓
Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==”

9. BUDAK HINGUSAN ↓
Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

10. SHOWOFF ↓
Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile.

Wednesday, October 19, 2011

my kwn baik ^^

kwn baik aku...
Mohamad Aizat bin Johari,,,,
ni lah beliau..nama glamor bobo
hehe..time ni bru abeh men futsal
sory bro...aku cari stok gmaq len x dak..ni ja yg ada


huhu...bobo dok jao dh..
dya wat degree kt ganu...


dude..ang x dak bosan hidup aku weyh..
xdak org nk amek aku mlm2...
bila kuaq mlm xdak alasan kukuh..
dulu bole bgtau kuaq ngan ang...huhu

tp xpa...
aku kuaq cm besa...cuma balik kna hingaq cket la..hahaha
besa la tu...anak laki sorg..syg lebih..waris laki tunggal la katakan...
seyes dude...aku rindu gila kt ang..xtau lagu mana nk habaq..
nk p kt ang...dwet x ramai...
fb ja la..
tp x pa..aku xdak awek...
bole wat super savers ngan ang..hahaha


yg dikatakan kwn baik tu...
result upsr,pmr,spm suma aku sama ngan dya,...
skolah dri upsr smpai spm dok skolah skali..
klas pon skali...
seb bek la dya x msok uitm..
kalau x skali la kami..(tp kalau ang msok lg bes)



aku ingat suma benda yg jd kt kita..
ada 3 peristiwa aku x kan lupa:
1) kna saman ngan polis x pkai sit belt...
dua2 cuak..hahaha...
2)keta kna pecah..abeh brg2 kita..ang aku ngan gary skali...
abeh kasut futsal aku ngan gary..
ni la keadaan keta ang..

3)kna saman JPJ ang ketegaq..aku ngan puyoh dok habaq ada roadblock ang nk p gak..
dh kna saman x dak sticker p...seb bek la cket ja kna..



hahaha...lawak2..
kalau nk dikotkan..x abeh nk cita pasai kita dua..
byk..
aku nk bgtau la kan..
masa aku dok ngan dya...
skali pon aku x rasa sedih...
gelak saja..
masa clash ngan awek..
aku kuaq ngan dya..
lupa tquih kt awek tu..
mmg ang kwn sejati aku dude..


hahaha...aku nk ckp..
tima kaseh la sebab byk tlg aku...
ang halal la mkn minum yg ang dok blanja aku noh..
minyak keta..suma lah senang..
aku rasa bruntung sgt ada kwn mcm ang...
seres aku nk ckp..i love u lah!!!..muahhh!!


mao x tergoda..tgok cara possing..
macho kot..

oklah..ang dok sana elok2 la noh..
jga diri weyh..p tempat org..
kalau nty ada game kedah ngan terengganu ang jgn p tgok..
bahaya..haha..dak aih..mlawak ja..

ok lah..
miss u bro..
x sabaq nk tunggu ang balik..
^^





kenapa aku hormat wanita

ngeee...
nk bg tau...dlm salah 1 prinsip hidup aku..
aku hormat "wanita"...
ops!!bukan wanita sj...lelaki pon sama lah..
tp..kes ni sebab ada org ckp aku x hormat wanita..
sebab tu aku buat^^


benda ni dh jd lama dh..
beberapa tahun dahulu lamanya..
tp...si kwn aku ni tiba ngunkit td...
aku pon nk bgtau la...



okey...utk pengetahuan semua...
aku hormat wanita sebab..
1st skali...mak aku wanita..
ofcoz la,xkan laki lak an...
sebab tu aku hormat..
kalau aku dok maki hamun pompuan..
means mcm aku kata kt mak aku niri..
tat y aku hormat...


sama jugak la...
adik2 aku suma pompuan...
aku jaga adik2 aku...
aku xmo la..nty org buat kt adik aku lak


lpas tu..maybe nty
lpas kawen..ada anak pompuan..
kalau aku x jg elok2...
tkot org wat x tentu hala ja kt anak aku..
tuhan bole byq bila2 masa ja..
sebab tu aku hormat pompuan


ok..skang aku dh bgtau...
xtually...mmg aku hormat suma org...
mak ckp"kalau kita hormat org,org akan hormat kita..
so.. pikir2 la...
for my fren la..
kalau u baca ni..
ni la sebabnya aku x nk panjang2 benda tu..
u nk ckp apa...ckp la...
aku dh malas nk amek tau..k ^^
be nice...


bye

28 WAYS T0 MAKE A Girl Smile



[1] tell her she is Beautiful. not hot or fine.

[2] hold her hand at ANY moment even if it is just for a second.
... ...
[3] Kiss her on the forehead.

[4] leave her voice messages to wake up to.

[5] ALWAYS tell her you love her at any & and all times.

[6] when she is upset, hold her tight & tell her how much she means to u.

[7] recognize the small things ..they usually mean the most.

[8] call her Sweetie or BABY.

[9] Sing to her no matter how horrible your voice is.

[10] pick her over all the OTHER girls you hang out with.

[11] write her notes.(she loves them)

[12] introduce her to family & friends as your girlfriend.

[13] play with her hair.

[14] pick her up, tickle her, & play WRESTLE with her.

[15] sit in the park & just TALK to her.

[16] tell her funny jokes, tell her stupid jokes, just tell her joke.

[17] throw pebbles at her window in the middle of the night just because u missed
her.

[18] let her fall asleep in your arms.

[19] carve your names into a TREE.

[20] if she`s mad. Kiss her !

[21] give her piggyback rides.

[22] bring her flowers just because.

[23] treat her the same around your friends as you do when you`re alone.

[24] look her in the eyes & Smile.

[25] let her take as many pictures as she wants.

[26] SL0W DANCE with her, even if there isn't any music playing.

[27] KISS HER IN THE RAIN.

[28] if you`re in love with her tell her.... 
gotca!!!
haha..
xtually aku x tau nk buat apa nih...so..
aku pon membuka lah nye bloggie ni aku nye pon..


nk  cita la pasai apa yg jd kt aku..
hurmm....aku x bole men bola dh nk msok 1minggu dh..ankle aku injured
haish!!! bru semangat nk men..cuti ingat bole men la nk men bola...tgok2..
x ley men...
bosan hidup aku..


erm..aku dh x ley men bola...terperap la kt umah...
sian aku...sunyi....xdak sapa2 nk teman aku...
abah ngan mak keja...
adik2 skola...tok lepak ngan membe2 dya...
aku dok umah sorg2...
kdg2 bru nk kuaq jumpa kwn2..
haish!!! bosan dowh...


hurmm...oklah...mak aku dh balik...nk p buka gate...
bye2 ^^

♥~♥ 10 NASIHAT UNTUK ORANG YANG BERCINTA ♥~♥



1. Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan ‘si dia’.

2. Bercintalah kau dengannya sekadar sahaja. Kelak mungkin ‘si dia’ bukan jodoh untukmu.

3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum engkau berhak menjadi milik ‘si dia’.

4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikatnya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik dalam untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara berdating, cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cinta-Nya.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima di sisi Allah, kelak Allah akan tarik kebahagiaan darimu.

RENUNGAN UTK DIRI SENDIRI DAN UTK SEMUA :)

Saturday, October 15, 2011

kawan baru ^^

haha..
gembira la kan...
hari ni aku dpt kwn bru lg^^
gurl lak tu..
dak uitm aku jgak...
hehehe..
no3...!!!
xmo2..
aku agak serik la..
xmo pasang perasaan lebih2...bahaya..
anyway...bru ja knl kan...kwn sudey..
haha..
she great!
dya tgor aku dulu...
yg best...kami post kt wall pada masa yg sama...
elok aku post kt wall dya tup nek lak noti aku dya post kt aku..
ops!
bukan nk ckp jodoh...bgtau ja...
she nice...rasa cm selalu nmpak la...haish!!..


*for me: jgn nk menggatal...she new..just be fren..
aku xkan lebih2...cuma nk ckp..nice to meet her..hahaha ^^

Thursday, October 13, 2011

sedih :'(

huhu...sedih lar...my special one marah2 pastu merajok ngan aku...
hurmm...merajok pon jgn la lama2...x tentu arah jadinya ni..
salah paham ja pon...bukan apa...
mula2 aku yg merajok...aku nk la jgak an dya pujuk aku...
tgok2..aku lak yg kna pujuk dya..haiya...



hahaha..nk kna pujuk nih...kna cari byk maklumat utk proses memujuk...hehe
walaupon dya tu cuma besfren aku...xmo la dya merajok ngan aku...
sebab nty aku yg x senang duduk...
aku x ley kalau x msg dya 1 hari..
1 hari sekurangnya aku msg dya 1 kali..
tp cuma aku ja yg msg..dya x msg aku pon..hehe^^..



hurmm..kalau aku x tgok muka dya 1 hari..dok x senang...
aku xtau la..pelik2...
tp...janji tetap janji....x bule mungkir janji...
kalau perasaan aku tukar kot lain pon..
haish!!..jgn2...nty aku yg merana...



* to my besfren:
-> awk...hehe..x yah merajok lama2 tau...
     nty sy x tentu arah jdnya...hehe...miss u ^^

Tuesday, September 13, 2011

x percaya sudah >.<"

salam...
ok..entry kali ni aku nk marah org..
bengang tahap banggan dh nih..
nk bgtau la kan...
kalau x percaya kt aku x yah la cita kt aku masalah kamu,,
bila org dpt tau..
di tunding jarinya kt aku..



eyh...kemonlah..
aku pon x dan la nk sebar kan masalah kamu..
entah kamu cita kt sapa lg..
kamu ckp aku yg heboh..


aku cuba nk ringankan masalah kamu...
dgn mendengarnya,,,
tp kamu......

hurmm..

ah..
sudah la..
xmo ckp byk...

#pengajaran : x mo gdq dh masalah kamu
>.<" !!
bye

Wednesday, August 31, 2011

tips nk dpt pasangan

salam...^^..
hehe...
entry kali ni lebih kepada petua sket2...
bukan apa..disebabkan skang nih aku tgh dlm proses dok mengorat seseorg..
jd..aku terajin la nk bca benda2 cmni..
aku baca tip2 ni kt SINI ha...
aku bg siket ja la..
aku bg yg aku rasa sesuai utk kehidupan seorang student..hehe
yg len ampa p baca niri ok?
1. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.


2. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.

3. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

4. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).

5. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

6. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.

7. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.


8. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.

9. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

10. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.
....
ok..ni sedikit saja aku copy..
ada 60 semuanya...kalau rajin2..p lawat site tu..ok..

bye...
selamat membaca...
salam..^^

Friday, August 19, 2011

alooo...^^...tgh2 mlm xtau nk wat apa...
jd...berblog sebentar lah...
hurm..
nk cita pasai apa ya...
hah!....
cita pasai bulan posa...
hehehe...
posa aku taun mmg cemerlang..
taun2 sebelom nih pon cemerlang jgak..
hahaha..
tp..
aku rasa...
posa aku taun ni mcm matang ckit..
sebab..posa aku x terok pon...
rasa besa ja...
x terok mcm taun2 lepas...
kalau tidak..pkoi 2 ja..perot aku buat hal dh..
tp skang...
kuat lg..^^


bukan nk riak..
tp btol..
aku rasa mcm dewasa..
x rasa mcm budak2 yg posa...
kira nk posa sekerat hari ja..


mungkin sebab persekitaran aku kot..
dok umah sewa...
rasa mcm dh besaq dh..
hahaha...


ok..tu ja kot...x tau nk cita apa dh..
bye...salam ^^

Monday, August 15, 2011

Saya Anak Malaysia 2011 Music Video

....

hye...
kali ni aku share pasai lagu..
hahaha
lagu ni bukan sekadar lagu...
ada makna disebaliknya..
cewah!!! hahaha..


aku nk bgtau yg aku bangga jd anak malaysia...

Sunday, August 14, 2011

darjah 4

hah!!!...
yg ni x tau nk kata apa...
mmg TEROK




darjah 4 ni bule dikatakan zaman
HANCUR aku...
mmg terok time ni..

masa darjah 4 ni lah aku knai
apa itu cinta..
aku mula blajaq bergadoh..
aku mula melawan cikgu...


ada skali tu..
kelas aku dpt cikgu praktikal...
dya ajaq matematik...
laki...
aku x ingat nma dya...


1 hari tu...
dlam kelas dya aku baca buku DORAEMON
tgh asyik tunduk pala sambil dok eja..
dya perasan aku dok wat keja len...
dya panggil nma aku..
SUHARDI...
SUHARDI,,,
SUHARDI!!!!!!!!....
kali ketiga aku terkejut..



tgok2..dya dok kt dpan aku dh..
xdan nk simpan buku tu...
dya mmg maqah gila kt aku...
dya hampir2 nk sepak aku..
tp dya kawal,..
dya amek buku aku...
huhuhu....


gila....
mmg aku x suka dya...
aku benci dya...
dya telah memalukan aku dpn kwn2...
aku x kan maafkan dya smpai bila2...


itu suma perasaan aku 5-6 minit lpas kantoi..
pastu aku balik umah...
aku dok lam bilik..
aku terpikir balik..
mmg salah aku..
sepatutnya aku minta maaf...


aku ni dulu kecik2 ego tinggi gak..
aku x mo p mintk maaf ngan dya..
tp aku nk mintak maaf ngan score dlm exam nty..
nk bg dya bangga...


pastu..
aku pon pulon la..
sampai ja result test kuaq...
aku dpt A..hahahahaHAHAHA...
mna bangga pon...
dya tersenyum tgok aku...
aku rasa puas..
rasa cm hutang aku terbayaq...


then dya dh abeh praktikal...
kmi pon buat la jamuan utk dya...
pastu...ada la p bg hadiah kt dya...
aku jd mcm senyap ja...
aku dok senap kt blakang...kwn2 aku dok
bg hadiah kt dya...


sebenaqnya..aku dok pikiaq..
nk bg time bila lah nih...
hurmm...


pastu dya panggil aku..
dya ckp kt aku...
"suhardi..cikgu syg kt kmu...cikgu marah kmu tu ada sebab...tgok la sebab dya..kmu pon dh tau kan...jd maaf kan cikgu ya...kalau cikgu terkasar dgn kmu...nah!"
haha..cikgu bg balik kt aku buku doraemon aku..hehehe


pastu aku ckp la...
"cikgu..sy pon nk mintak maaf ngan cikgu...
sy tau sy salah...
sy nakal..
maaf ya cikgu...
cikgu..
sy ada cket kenangan utk cikgu..."
pastu aku bg hadiah kt cikgu..
apa hadiah tu??? cuma aku ngan cikgu ja yg tau...



hahaha..
peristiwa ni aku xkan lupa...
^^..
ok...
adios,,,.. salam

darjah 3

hahaha..ok..darjah 3 ialah...
ERA PENYAMBUNGAN KEJATUHAN empayar aku...
hahaha...time ni aku klas akil kot...
stil aku x ingat...aduh!!!!....
x silap aku time nih cikgu kelas aku cikgu samisah kot..
x sure..
tp yg sure dya penah ajaq aku...


aku dok klas ujung skali...
dkt ngan pagaq skolah...
ops!...
walaupon dkt ngan pagaq skolah...
aku x ponteng lah!...
masih lg ada sedikit baik..


hurm..
aku dh x ingat la...
erm...ok lah...
adios...
salam ^^






darjah 2

ok..sambungan entry darjah 1...
lma gak bru aku nk post..
xtualy aku x bopa ingat sgt
kisah aku time darjah 2 nih...
sebab time ni lah mulanya
ERA KEJATUHAN aku...

sebab time ni aku punya la buas..
nakal tu tok sah cita la...
tp 1 yg paling penting...
manja aku still ada..
hahaha..
sebuas2 aku..
mak aku still kna tunggu kt luaq klas utk 1 bulan yg pertama...
kalau mak aku balik...kompom aku nangis...



masa ni aku dok klas 2 arif kot..
kalau x salah aku lah..
cikgu klas aku time tu cikgu pompuan..
mashallah...
aku x ingat nma dya..
sebab dya slalu cuti..
pregnant...


hurm..
nk tunjuk pic pon x dak...
nty la bila aku jumpa aku post ok^^...
adios..
salam

Saturday, August 13, 2011

kisah cinta aku dulu2...hahak

aloo...entry aku kali ni nk cita pasai kisah cinta aku...
aku x byk awek..org kedah ckp marka...^^
ok..aku mula knai cinta ni mesti la start dri cinta monyet..
cinta monyet aku start dri aku darjah 4..hehe
galak kan aku nih.. :P


ada sorg bdak pompuan tu...mmc aku minat gila dri darjah 2..
nma dya atiqah hulwan...
orgnya kecik ja..comey...manis ja muka masa kecik2 dlu..
aku syok kt dya senyap2 ja..sebab aku nih jenis yg menyimpan...
sampai la darjah 4...aku kantoi syok kt dya...heboh gak arr..
sebab aku ni terkenal dgn buas jahat aku...jahat kecik2 lu..
tp dlm hati ada taman..hahaha...
smpai la 1 hari dya pon tau aku suka kt dya...
dya berubah jd segan ngan aku..
aku nih senang ja..nk tau aku suka kt sapa..
tgok ngan sapa yg aku paling kurang sembang,,,
sebab aku malu,..
pastu jd segan la aku ngan dya sampai abeh darjah 6...
last aku tgok muka dya masa amek result UPSR...time tu aku nk balik dh..
aku terserempak ngan dya...
abeh bab skolah rendah...


p skolah menengah..
aku bole gelarkan sebagai ZAMAN GELAP aku...
mmg trok time ni...
awek toksah kata..hilang 1..cari len..
org x tau aku kapel ngan sapa...sebab aku xmo heboh..
bukan nk puji..time ni aku bule dikira market jgak la...
dgn kwn2 aku yg hot2 belaka...
mudah aku nk kwn ngan gadis2...
bukan skolah aku ja...jiran skolah aku pon ada...x tau cmna lepa leyh knai aku..(bajet hensem)
time ni aku xdak pompuan yg btol2 aku suka..
time ni aku kira nk bersoronok...
jd,,.time ni aku seorang yg sgt x serius...



lpas PMR aku pon pindah skolah p STEP..
kt situ tempat aku berubah..
kt situ lah menjadikan aku mcm skang ni,,..
kurang jahat,,..


kt cni aku da minat 2 org budak pompuan..
(nk jgak kapel)
sorang nama affinie...sorang lg cik nisah..


mula2 aku nk tackle si affinie ni,...mmg aku suka sgt kt dya...
aku bersemangat nk p klas sebab dya...
aku x pandai cmna nk tackle pompuan..
sebab dya lain...
aku suka cara dya...
tp 1 kelemahan aku..
aku jarang sembang ngan dya..
aku segan..
pastu aku wat 1 langkah bijak ngan bg hadiah hari  jadi kt dya,,...
antara kami dh mula berputik bunga start dri tu..
dya pon bg hadiah gak kt aku...
tgh2 seronok bermain cinta ngan dya...
ada lak konflik...
dya ckp kt aku jgn bgtau kt org dya bg hadiah kt aku...
kmi x sedaq...time dya bg kt aku tu ada org dok mengendap...
puyoh ngan gie,,,...
lepa hingaq la tau aku dpt hadiah,,..
pastu abeh tersebar...
dya pon marah kt aku..dya ckp aku bgtau kt org..
hurmmm..aku cuba xplain kt dya tp dya x mo dgq..
pastu ada plak org dok sakit ati ngan aku..
kwn sekelas aku gak...
dya dok cucuk affinie tu..kata aku jahat,..dya ingat aku x tau...
pastu aku dgq dya mmg dok suka kt affinie tu,...sebab tu dya sakit ati sgt,,,
aku pon malas la nk bising2...
jd,..aku lupakan si affinie...utk si mat tu,...
xpa lah..biaq aku mengalah...^^
(nk jd hero)


hahaha...
pastu aku terjumpa cik nisah plak...
aku ingat dya budak bru...
rupanya dh lma dh dok skolah tu..cuma aku ja yg x knai...
fuh..
terpikat aku ngan dya..btol...
tp aku x dan nk mula apa2 langkah...
sebab dya awek membe aku...
hahaha...
melepas lah aku...



jd...
apa yg aku nk bgtau...
pompuan yg aku suka...x pernah suka kt aku dulu..
aku ja yg dok mula langkah...
pastu...cuma ada 3 org ja pompuan yg aku suka sebelom ni...
1- Atiqah Hulwan
2-Nur Affinie
3-Cik Nisah..aku x tau nma panjang dya sebab x dan nk merisik dlm2..^^
ni lah calon2 aku dulu...
lepa ni suma tinggal kenangan ja...




atiqah x tau la ni dok kt mna..lost contact trus...
affiinie lak aku ada fb dya..tp aku x dak no dya...
dya lak jarang on9..
pastu cik nisah..
cik nisah ni aku dok contact dya melalui fb ja lah...
skang ni pon sambil2 dok berfb aku dok comment ngan dya..
aku x mo la jd jahat..dya awek membe aku..
so aku pon membe la ngan dya,,,...
dlm hidup aku la ni...trus terang...ada 3 org ja gadis yg bertakhta di hati aku,,,
lepa tiga ni ja...
kalau aku diberi peluang nk tackle lepa salah sorang...aku akan try...
n..skang ni aku kt Uitm...ada tu ada la jgak
gadis yg aku minat...Jashi...
mmg aku minat kt dya...tp cara dya respon kt aku membuatkan kan dya
terkeluar dri carta top 3 tu..hahaha...
ok...kesimpulanya...aku single smpai skang..
xdak org nk msok meminang aku..haha...
aku pon segan nk cari dh...
ada jumpa sorng...tp kmi janji jd kwn baik ja...
so..kwn baik la sampai skang..
dya pon dh jumpa buah hati dya...
baik x dri cita aku nih..bule wat novel dh nih...
hurm..jd kot kisah cinta aku...
hehe...
bye all ^^
salam

Wednesday, July 27, 2011

where i was??

hiii!!...
today i want to story about my lovely city...
alor setar is a place where i was born...
its not a big city..
but it enough harmony to me..
<3

Alor Setar

The capital of Kedah is approachable from all parts of the Peninsula by all transport means. Alor Setar has many modern structures and shopping complexes of historical significance. Its long association with Thailand is evident in the Thai temples around the city. Nonetheless, it is still very much a Malay city with fewer Chinese and Indians than other west coast cities.
Menara Alor Setar
Located in the heart of Alor Setar, this tower is a prominent and modern landmark that signifies the rapid development in the state of Kedah. It functions as both a telecommunications tower and a tourist attraction. From the top, one can enjoy the sensational view of Alor Setar.
Masjid Zahir (Zahir Mosque)
Officially opened in 1912, this state Mosque is an architectural landmark as it is one of the largest and grandest mosques in Malaysia. Built in the tradition of the Moorish architecture, it has numerous arches and columns that are an epitome of grandeur. The state of Kedah's annual Koran reading competition is held in the premises of the Mosque.

Saturday, July 23, 2011

Segmen cx's : geng Uitm by campus


Segmen cx's : geng Uitm by campus

Campus:
sy dri uitm arau perlis
Kos:
kos sy dip.in civil engineering
Part:
sy bru part 3..

dulu sy mcm kerek ckit ngan uitm arau..but now...i luv uitm arau very2 much...
biar org ckp kg..tp diorg x tau suasana sebenar di arau...
<3 uitm ^^

Tuesday, July 19, 2011

kem Plkn.dmr.kum.1 siri 7 2010

haha...
dri tjok pon dh tau aku nk cita pasal apa..
dok sorg2 kt umah...
aku tingat lak pasai nih...
tiba2..rindu kt plkn...
haha...kt sana aku ada 3 gelaran
1st ofcoz la amber..
sebab membe2 aku dri step lu ada..
so merebak la kt sana...
2nd cikgu azam..
ada ka patut bdak2 kt sana
ckp muka aku ada seiras cikgu azam..
haish!!..
yg terharunya..bila time nk tamat kem..
cikgu azam mai kt aku pastu dya ckp
..."owh..kamu la mereka ckp muka mcm cikgu..
maaf la..cikgu perasan kamu tp x sempat nk tgor..
nty kt luaq jd budak baik tau..jgn buas..jd warga plkn yg berjaya..
senang2 dtg la melawat kmi kt cni"...
time tu aku dh nk nangis dh..
tgok muka cikgu..huhu..
n..
the manja one..dri kecik..
adi..hehehe..
adi ni slalunya pempuan yg pangey..hehehe..
syok2...kembang...ngeehehehe
aku dok kompani DELTA...
group ni agak crazy...
mcm2..
penin aku.....
group ni yg aku rapat...
chan,pali,pelam,lee,apit,apit2,g,pon,bob,asri,chot,kamal,pjan,jan,manager,ein,dinesh,sasi,
sopi charli,sopi alpha,bob,azran,epy,kembaq,toyol,setan,perak,
yg pompuan lak,xuan,pei,shinney,suki,sam,losh,kalai,sasha,ira,haish!!!1 plkn la senang
sory kalau ada yg aku x sebut...ramai kot..
huhuhuhu...yg pasti..ampa suma ada lam ingatan aku..
emm...kenangan2 aku...<3

haha..time ni aku bertugas jd pak guard..



seblom ke kelas...


masak nasik masa nek p hutan...

ni kmi seblom berkayak..hehe

time ni kmi nk dgq forum perdana yg wat dkt2 cni ^^

gulai ni kmi masak bersama org2 kg..
pergh!!! sedap woo..

lapaq!!!!

comey arghh chan..<3 hehe

ni la bendera kompani aku...delta





video
masa ni last kmi kt kem..huhuhu...


video

hahaha..kmi ada band kot...ni kt blakang kediaman kmi ^^


sory..video kurang jelas..yela..kt plkn..xkan nk bwak enset mahai2 kot..cari ilang..hehehe
hurmm...byk la kenangan yg aku x ley lupa...
mmg best sgt...
aku rindu lepa ni suma...
aku harap..nty kita suma bole jumpa lg ^^
keep in touch bye...<3



Sunday, July 10, 2011

weekend

ahoi!!..
weekend..
hurmm...
kdg2 ada la program..kdg2 x dak..huhuhu..
bila x dak program uh..bosan la...
bila ada program..hehehe..
okeh!..
ada 1 hari tu ...
bdak2 umah aku rancang nk p pdg besaq...
wow!...
teruja la cket2..
(suma ni nk peqabis dwet)
pada mula nya...
lah(nama org) kejutkan bear..."weyh..bgun2..kita nk p pdg besaq"..
bear pon bgun...dya gerak abeh 1 umah..
termasok aku yg sedang lyn mimpi cita cinderella...haha...
pastu siap2...kmi pon p la mkn dulu..sebab mkn kt pdg besaq mahai..
pastu...lah wat x mo p lak...iss...
arip yg semangat nk p tu jd sedey...
lah ajak p mandi kt bukit air..
hurmm..
pastu suma setuju nk p..
kmi pon balik la umah dulu...
sebab nk salin baju
pastu lah wat peqangai skali lg..
x mo p lak dh..haish!!!
bear pon bebai la...
kmi buat kata putus nk p pdg besaq...
mulanya yg nk p aku,bear,ker,azari ngan arip ja..
pastu bad,aidil ngan mosin pon nk ikot..
jd la 8 org yg p..
mosin nek ngan aku,aidil nek ngan bad,arip nek ngan bear,azari nek ngan ker..
okeh..ni nk msok perjalanan kmi nih...
kmi p ikot jln "belakang"..
jln nk p pdg besaq tu best..
permandangan dya indah...
ada bukit bukau,sawah padi,
n yg paling best ada ladang tebu..
besaq ooo...
yg kurang syok nya...
ada tra gedi yg menimpa kmi masa perjalanan tu..
TAYAR MOTO KER PECAH!!!
tayar belakang....
hadoi...
abes la suma kna stop perjalanan...
jd..
bincang2,pikir2,..
kmi pon buat keputusan
kna nek 3 org 1 moto
org kedah ckp
qabat 3..hahaha...

terkandas..  :(

alamak...huhu...

hahaha..mcm ni la keadaan kmi...

pastu kmi pon teruskan la perjalanan ke pdg besaq...
agak malu la...
bila nek moto p pdg besaq...
tp nk wat cmna..
ni la org kata pengalaman,...
hehehe...
mata kmi masa tu tertumpu kt kdai moto ja..
dok aim kdai moto..
hah! jumpa 1...alamak..tutup la plak..hurm..
jln lg..yes! ada...hehehe...
fuhh!!! lega...
abes ja apek tu siap...kmi pon sambung la 
ke pdg besaq...
dkt ja kdai tu ngan pdg besaq..
sampai suda pdg besaq...^^
apa lagi...
shopping!!!!!!
mcm2 yg kmi bli...
bju la..sluaq la..kasut la..
n...patung angry bird yg comel..
^^...
hehehe..duta angry bird..ops!

bad ngan bear dok testing spec..haha

setelah..penat bershopping...
tiba la masa utk mengundur diri..
kmi pon balik la...
n...
dlm perjalan..kmi singgah kt 1 tempat...

ldg tebu...syok ^^..cantik

hehe..dari kiri arip,aku,mosin,bear,azary n bad..ker ngan aidil dok amek gmaq^^

sonok tau..
permandangan kt ctu cantik..
hurrmm
okey...habis dh..
pastu kmi suma pon balik...
sampai umah...
okey lah...aku nk mkn lak..
salam..^^



Saturday, July 2, 2011

akki & oyen

alooo!!!...
sory lma x update...
aku cbuk cket...huhu
x sempat nk berbloging..huha2
kali ni aku nk bgtau..
ahli umah sewa aku dh bertambah....
weeeeeee...!!!!
nk tau sapa??
ni ha..

hehe..ni nma dya akki...


yg ni pulak oyen...

haa....
ni la dua ekoq ahli rumah bru aku....
akki jantan..oyen betina..
nk tau sejarah mcm mna dua ekoq ni bole wujud lam umah kmi..
mcm ni...
suma ni tertulis pada hari sabtu
25 june 2011..
hari tu kmi ada kenduri..
umah abg lah(housemate aku) kt kangar..
kmi pon p la mkn kenduri tu..
kenduri cukur jambul katanya..
ada ikan bakaq,gulai kambing,ayaq asam,sirap
n febret aku..."satey"
iss...rasa cm tukaq tjok plak...=.="
hehehe...
ok2..
sambung blek...
pastu kmi pon pulang la ke rumah..
setelah kenyaq melantak..^^
pastu ker pulak swoh bli umpan kt kangar..
kmi pon singgah la kt kedai umpan tu...
niat nk bli umpan tukaq bla kmi tgok ada 15 ekoq mnatang ni dok tdoq..
dlm akuarium kt kedai uh..
mata kmi suma terpikat ngan sinaran yg kuaq dri lepa(muhong)
kmi terpukau ngan kecomelan lepa...
isss....comey gila!!!
pastu arip lak melawak...
jum kita bela hamster...
tudia...apa lg..
dlm otak dok pikiaq..
nk bela x mau..
pastu dok sembang2
sambil bg ikan kelisa yg sebesaq betis aku mkn
(anty tu swoh lah try bg mkn)
bommm!!!!
bunyi 1 suara sumbang nk kianat dwet...
muktamad..kita bela...
hahahaaha...
mudah la ckp time tu...
dwet byk..
kmi pon bli la...
sekali ngan sangkaq RM 60 inggit...
hehe...

ni la kediaman mereka berdua yg romantik itu..^^

hehehe...
ni la penyeri umah kmi skang ni...
bila nk pi klas ja mesti dok tgok lepa main...
pastu bila letih balik dri kelas
tgok lepa main sejuk hati..
hilang letih...
(tp lepa x main pon siang2 lepa tdoq)
ada tgn dok korek lepa kuaq pastu men la ngan lepa dua ekoq uh..
dok buli lepa..
mcm2 dok wat kt lepa..hahahaha...
sebab lepa comey ngat..terpukau...
^^..
okeh...dh abes dh..
x tau nk cita apa dah...
nty lak...tunggu cita aku p pdg besaq...
dlm perjalanan tu mcm2 kmi tempuhi...^^..
okey...bye...






Wednesday, June 22, 2011

keturunan CIK NAB

aloha...kali ni aku nk bercerita tentang
sepupu sepapat aku...
yg ni aku nk cita belah mak aku dulu...
nty aku cita yg belah abah aku lak..
ok..bukan apa...aku nk cita ni sebab
aku rindu sepupu2 aku...
dulu kmi mcm adik beradik...
byk pic kmi sama2...
kmi sgt gembira...
mak aku cuma ada 3 adik beradik..
mula2 pak charq..
pak ngah..
then mak aku..
mak aku bongsu skali..
sama ngan ayah aku..
ayah aku bongsu jgak..
hehehe..sweet kan...
yg pak charq aku ada 6 org anak...
yg sulung bang charq of cos..
pastu bang ngah,bang teh,kak syakila,
then dua yg paling rapat masa aku kecik2..
bang tam,bang chik...
dulu aku rapat sgt dgn family pak charq aku..
sebab rumah lepa dekat ja...
senang nk balik kg.
pak ngah lak duduk kt kl..
susah ckit la nk blik...
pak ngah ada 4 org anak ja...
yg sulung abg mie...
yg kedua angah...
yg ketiga kak nurul..
yg last kak chik..
lepa ni jaoh...
raya bru balik...
tp bila lepa balik...
aku org yg paling gembira...
tp skang ni keadaan jd lain...
family pak charq aku berubah...
ada masalah..
yg tu aku x mau cita la...
FAMILY PROBLEM >.<
point aku...
aku rindu family besar aku..
tok ngan tok wan aku susah payah besaqkn lepa..
kalau bole aku nk suma bersatu balik...
sy nk suma hepy mcm dulu....
dulu kami 1 family yg bahagia...
sgt2...
skang ni aku rapat ngan family pak ngah aku...
selalu p jumpa lepa...
lepa plak baik sgt ngan aku...
itu bru aku rasa mcm family...
dlm hidup aku...
aku paling suka bila family aku balik umah ..
kadang2 tu...
aku cuma tunggu msg atau kol...pak ngah nk balik...
sonok gila...
aku cukop suka bila raya...
pak ngah aku nk balik..
aku xcited sgt bila nk raya...
pak ngah aku rapat ngan family abah aku...
bila raya family abah ngan mak aku akan berkumpul kt yan..umah tok belah abah aku...
tp x suma la...
aku harap2 family aku akan baik balik...
aku nk kmi jd 1 family besaq yg bahagia ^^...
heee...suma ni muka kiut2 ja..
comel an...
tambah2 yg depan pakai bju merah uh..^^..
hee...bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...