Wednesday, May 25, 2011

aku rindu !!

qamai aku rindu..
tp yg ni aku paling rindu..
sebab kmi penah bersama..
kmi penah tidoq sama2..
mkn sama2..
bukak posa sama2..
x posa sama2(hehe)..
mandi sama2..
men banjir sama2..
byk lg la kmi wat sama2...
aku cita cket la pasai dya ni
dya budak sport rex kt uitm arau..
dya x hensem sebab dya comey dri segala sudut..
dya terer men rugbi..
dya men hooker..
kmi knal masa kt step la..
aku knai dya sebagai MPI..hahaha
bila ampa btol2 knai dya x mcm MPI..hehe
dya byk berkebolehan..
dya pandai nasyid,
terer men rugbi,
perut dya bole syuffle,
mata dya bole pikat mna2 "manusia"..
dya ni mmg optimis ngan man.u
org yg aku maksud kan ialah
aku x men2..
cuba bygkan kalau roy ada kt skali lani..
roy..bear pon rindu kt ang..
dya rindu ang dok ketok bilik dya 2-3 pagi,
bad rindu ngan perot ang,
puyoh rindu nk men pes ngan ang,
ker pon sama..men pes..
amber rindu semua kt hang..
tambah2 bila ang nk controller aku..
aku rindu suma tu...
aku rindu bila kita men banjir..
kita jalan smpai c-mart...
hang ingat x lg masa mat toik lepak ngan kita...
kita wak dya jln2 kt acedemy high


masa ni kita sweet sgt..hehehe


ingat x roy oii!!


ni masa kita nk p mkn kt luaq,kita dok tunggu puyoh lmabat sgt


sapa x tergoda ngan kecomelan kamu..hehe


roy...aku x lupa kt hang..
x tau la hang lupa ka dak kt aku ..
budak2 umah pon x lupa kt hang..
kmi slalu dok kata..
mesti best kalau roy ada kan..
bear:aku bole suruh dya ketok2 bilik aku,
bad:aku bole lwn perot ngan dya
puyoh:aku nk kalahkan man.u dya tu..
ker:aku nk fight pes lg..aku cun dh kot..
amber:aku dh pandai wat O lani roy..

roy kalau ang teqasa sory la..
aku wat ni dh lama..
cuma aku x cukop bahan..
aku nk gmaq kita masa kt banjir..
aku nk boh...
tp aku xdak..
aku dok tunggu yg tu ja..
hahahaha...roy..
x mo tocing2...
aku wakil kwn2 kita..
kmi rindu kt hang roy..
bila2..aku nk hang mai mlawat kmi tau..^^




hasil!!

apa itu hasil??
hasil yg aku nk ckp skang ni..
hasil kerja kita..
mcm mna??
haa...aku nk ckp yg aku berjaya wat..
keja aku ada hasil..
aku berjaya buktikan kt mama ngan abah bahawa
umah sewa adalah lebih baik dri kolej
bila pointer sem 2 aku naik..
hahahahaaha..(ni ja point aku)
okeh!
bila dh sebut pasai umah sewa...
mesti ada housemate kan..
sebenaqnya dri dulu lg aku tingin nk dok umah sewa ngan membe2..
akhirnya tercapai..
bukan pa..nmpak syok dok tgok cita kt tv
remaja2 dok umah sewa...style kot..
bru YOUNG!..kan..^^
housemate2 aku suma best..
aku rasa kalau ada pertandingan antara umah sewa..
kompom umah sewa kmi pegang ranking..
mau x nya men futsal x penah kalah..
bdak2 umah sewa aku mmg terbaik!!
cantik menarik ampa mmg de BOMB!
yala kan dh dok sebumbung...
aku mmg syg bdak2 umah sewa aku..
mcm2 kenangan kmi ada..kenangan banjir,xcident,baju hilang,dapoq kotoq,umah bersepah,kasut x susun,kemas umah sama2,mandi sama2,mkn sama2,masak sama2,..
suma kmi wat sama2..
kmi ada 12 org suma..
yg pertama pak kmi akbar bat ,

 mak kmi aliff fahmi



dan ni suma anak2 lepa..
x tau yg mna sulung yg mna bongsu
ni epol saiful terkenal ngan tuti wanginya


yg ni majidee rajhan ngaji sedia qeja dya ^^


ni dri K.L aidil norhan dekan pertama


haa..yg ni ahmad syukri jaafar dgn badan sasa beliau


ini hasbullah ayob paling senior..^^


pemilik pertama 125 kt umah kmi encik otoman



tam acai ,pembekal sea food


haha..ni la fizo kami azmil azri



ariff wasabi penah digelar amah,tp player rugbi yg paling success

last kali aku la..
x yah boh gmaq kot..
malas nk upload..
ampa knai aku kan..^^
ni la housemates aku....
suma hensem2 kan...
hehehe...
aku mmg syg lepa ni suma..
aku x kan lupa setiap saat kt umah tu ngan lepa ni..
okeh!
jadi lah..lepa ni x ley cita byk2..
nty syok sniri...haha
no.4 taman bersatu
rumah yg paling style kt situ^^
AKU SYG AMPA SUMA WEYH!!

Monday, May 23, 2011

biLa adA kWn2

hooi!..hehe..
hai...
aku nk cita pasal kwn2..
selain dri family aku..
kwn2 aku adalah insan kedua yg paling penting lam idop aku...
tanpa kwn2 aku..mmg aku x ley hidop...
ada sesetgh tu ckp awek yg kedua bru kwn...
aku x!
ada org ckp mungkin aku x dak awek aku bole ckp mcm tu...
xla..bukan mcm tu...
dulu aku penah ada awek..tp aku x rasa mcm tu pon...
still kwn2 pegang ranking..
aku pilih kwn dri awek..awek bole cari bai..
nk cari kwn yg btol2 kwn ngan kita...
mcm p cari dragon ball..haha...
ok...aku nk cita sal aktiviti aku smalam..
smalam aku nk p amek sijil spm..
aku pon ajak la membe2 sroh teman aku..
jd aku p la amek kwn2 aku..
aku x penah wat keja sorg2..kna ada teman..
aku wak bobo ngan mat p umah tok aku..kt yan..
lpas p sna kmi p amek aji kt umah dya...
then p amek bulu lak...
pastu kmi berlima lam keta kancil p la step..
lani step tu dh jd matrik..
smalam tu bdak2 matrik bru msok daftar..
hahaha..apa lagi time tu la nk mengecas...
kmi jumpa sir(coach rugbi)..
terharu gila dya knai kmi suma..sebut nma sorg2...
pastu kmi p minum kat kantin..
aji ngan bulu ajaq kmi hi5 haram jadah..haha..
nk bg gelak sket..kmi suma oder aji sorg ja x oder awat x tau..
time nk blek bobo blanja kmi suma..aji sorg ja telepas..
kalau aku qasa qugi mampoih..
pastu kmi pusing skolah tu 4-5 kali gak..kot2 jumpa awek..
dh tu mai seseorg yg kmi x ingin jumpa..
blah trus ke destinasi seterusnya...
ni ada sket video utk ampa tgok..jln nk p kt jambatan pulau bunting..
video
->
kmi p sana ada sebab..
nty aku habaq apa sebab...
jd adat la kan ...
bila sampai kt tempat2 yg "agak" menarik mestila nk amek gmaq kan..
ni gmaq kmi kt sna..
ni bulu dgn posing ke-tiganya
aku haha..
bobo dok tingat awek matrik
aji ngan awan bentuk juboq kt blakang
mat ngan posing bergaya slalu
haa...ni la..org2 yg p..
ok..tujuan kmi p adalah seperti dibawah!



video
haha..kmi nk amek air laut...
org kirim...
ni ada cket vid aku bg kt ampa..tgok la..
video

                                                   bulu posing nk meq gmaq tp ter recod lak

video
ni bobo plak kna..

pastu kmi blek...harap2..aku bole dpt kenangan lg mcm ni..
thanks kwn2...
ok lah...enjoy la post aku nih..apa tinggalkan pesan..^^
salam

bila mo0d Ok!

ooi!..
tau apa itu mo0d?
bg aku mo0d tu mcm pengawal emosi
haa!!..
sebab..
apa yg aku wat suma kna ada mo0d..
org len x tau la..
aku bila mo0d x dak aku mmg x disukai ramai..
aku jd mcm org yg amat2 pentingkan diri sendiri..
aku x tau pasai pa..
tp.. bila mo0d aku ok..
aku bole bg org yg sedey gelak sampai teqiak..
bukan pa...
aku jd hiper xtive..
jd x tahuan hala..
aku mmg mcm ni..
aku x suka mo0dy2..
payah nk tgok aku jd mo0dy...
x suka...
kdg2 terpaksa...
senang ja aku nk ilangkan mo0dy aku...
aku kna p cri kwn2..
bila ada kwn2..aku bole hilang kan suma tu..
smalam mmg aku mo0dy trok..
tp..bila ada kwn2 aku..
hilang trus...
jd ok!..haha..
tengss tu mai frens yg teman aku smalam..
lepa mmg baik...mereka2 adalah!
mat,bobo,aji,ngan bulu...aku syg ampa sgt2..muahh!! <3 ;)

Sunday, May 22, 2011

kehilangan mo0d

hmmm..
hai..
harini mmg aku xdak mood..
dari smalam lg..x tau napa
tp..lam hati aku nk sgt berblog...
aku nk tulis blog dri smalam lg...
tp tu la..x dak mood..iss
apa ni..x pham la..sory2..
tgh x dak mood mcm ni la..
aku gagah jgak nk tulis ni..
byk benda aku nk update..
mood ja xdak..xtau pasaipa..
smalam aku dok sorg2..
mai mcm2 jnis isu nk tulis...
rasa cm nk buka blog pastu tulis ja...
tp tu la..x dak mood..haish!
aku bgun pg ni pon ngan moody ja..
smpai mak aku pasan muka cam tempe basi katanya..
hmm..mai ayah aku lak dya kata cekodok espired..
huuaa!!
apa ni...
skang ni kt umh aku pon nk ujan..
mmg kna ngan mood aku...
mood x elok..
aduh!!
hari ni aku nk kuaq...
ujan lak..mmg x ley kuaq la..
dh la bru sembuh demam..
kompom2,wajid,sahih,sah mak aku x bg kuaq..
huaa!!...
tocing gila..
mcm lam filem..
hadoiyai!..

mcm ni la muka aku
tgok..kuka kmi sama ja
bru smpai kem..
masing2 dok tingat nk blek umah..
sebek ja..

hmm..
ok lah..smpai cni dh aku melalot...
ni lam x dak mood ley boh pic..hahaha...
aku nk cuba p cari mood sat...
nty bila aku ada mood bru smangat nk tulis..
byk menda nk tulis ni..
ok..
lau da pa2 nk share ckp la..
jumpa lgi..
salam


tErsEdAq!!

yaalo!!!
ermm..bukannya sedaq apa2 pon...
yg sedaq tu cuma...
cara aku taip kt blog aku ni ha...
aku baca blek blog aku..
aku baca blog org yg lbey blogger..
bru aku pasan...
ada cacat kt post aku...
nk tau apa cacatnya...
ni ha cacat nya "haha" terlalu byk "haha"
aku taip...nmpak huduh...aku baca blek td...ya allah...
buruknya...bru aku pasan...seb bek aku pasan td..
aku x tau pasai pa byk sgt "haha" tu..
mungkin nk bg panjang kot...
hurmm...
pasni aku akan cuba mengurangkan "haha" tu...
utk menghasilkan sesuatu yg lbey menarik..
aku ada ckp kt brother blogger pasal menda ni...
dya ckp x pa kot..bole jd trade mark..
eii..aku trus trang ckp kt dya..
"x mo argh!! buruk bang"
bro: " ikut suke kau la dik..dh besar pnjang"
aku: " ikut sy mmg nk delete ja suma post tu"
bro: " eh! xyah memandai...ingat senang nk wat..ko dh lme tulis sume tu nk delete plak..x yah2"
heee..pastu..sembang2..bincang2..
dpt la keputusan...
x yah tulis perkataan "haha" lg...
jd..pasni akan ada la sket perubahan lam post aku..
so..korang2,ampa2,de'me2,ekao2,ko'me2...lau pasan ada buruk
kt post aku..tgoq2 la aku yee...tu pon lau ada yg sudi melawat la..^^..jgn lupa..
sound! ja aku nih.. xpa..
ok lah! nk p mkn ubat..bye...^^

Saturday, May 21, 2011

zaman tadika

hii...
aku nk cita sal zaman tadika aku...
zaman ni mmg kau rasa special sgt2...
sebab masa ni la aku rapat sgt ngan tokwan aku tok wan aku dh aruah dh..sama kita sedekah al-fatihah kt tok wan aku.....
time ni aku mmg syg gila ngan tokwan aku...
kalau umur cmni slalunya tdoq ngan mak..
tp aku dh tdoq ngan tokwan aku..
mak aku garang cket time ni..aku mmg tkot gila kt mak aku..
hahaha...
ok..masa aku nk p tadika..
mmg payah lar...
aku cukop x mo p sana...tkot berpisah ngan tok wan aku...
kalau bole xmo p tadika uh..
bole dikatakan tiap2 hari mak aku alami kesukaran nk antaq aku p tadika..
nangis ja keja aku..aku time kecik2 manja...mmg x ley wat pa dh..hahaha...
pastu ada 1 hari aku jd makin gila...
mak aku pening dh ngan aku..pastu tok wan aku nk antaq aku p sana..p tadika..
aku x tau pasai pa aku suka..plik2..
aku pon p la ngan gembira..sampai ja kt lam klas..aku tgok tok wan aku nk blek...nah!!!! apa gie..tepekik telolong la aku...yg plik nya
aku p pelok tiang tadika..
hahaha...plek2...kot la p pelok kaki tok wan aku...ramai dok pujuk aku..
aku ingat lg cikgu tadika aku..nma dya cikgu yah..dya baik sgt2...dya ngan tokwan aku dok pujuk aku sakan..hahaha...lma2 ok la..
pastu aku jumpa kwn2..aku kwn ngan lepa lma dh..
bdak2 sekampong aku...
haha..yg aku ingat teh,zah ngan arwah amirul...lepa ni la sahabat baik aku...
aku slalu men ngan lepa la...sorg lg abg teh...muhairi..
kt tadika tu la aku blajaq nombot ngan huruf..
aku blajaq erti kehidupan..zaman praskolah...
pastu aku msok persembahan..hahaha..aku jd hero kot..bangga gila..aku x ingat sapa heroin aku time tu..
hahaha..kmi blatih 2 minngu rasanya..
pastu tiba la hari pertunjukan...
bru aku sedaq..tu untuk graduation aku...hahaha...aku nk grad dh bai..hehehe
utk senior yg brumur 6 tahun...
haha..aku dh grad..nk p darjah 1 plak...
ni la aku time tu....kecik ja..lani besaq...hahaha...
hurm..kalau nk cita pasal zaman tadika..mmg x ckop..hahaha...jd la takat ni..tunggu mood aku nk cita pasal darjah 1 lak..bye..^^

nk tiru

hii..
tjuk dya nk tiru..
bukan nk tiru apa...aku cuma nk tiru knw aku caed..atau nma fb dya shahir zaki...
dya bole dikatakan senior la lam blog ni..so aku cuba blajaq2 ngan dya...hurmm..
bukan nk tiru apa pon...cuma nk  tiru dya update blog..
dya cita pasai skolah rendah..syok bila baca..bru x boring kan...
emm..aku qasa aku nk start ngan tadika aku...byk kenangan tadika..
kenangan yg masih aku ingat la..hee...tunggu lah..nty aku cita pasal zaman tadika aku erk..
bye..^^

proton pendekar

ni aku nk cita pasal hasil rekaan bru proton ngan lotus
kebanggan kita bila boleh tgok rekaan kita setaraf ngan dunia
mcm ni honda pon kna
mmg lawa rekaan kali ni..yg paling special skali bg aku proton tuah
lampu blakang dya stai gila...
nmpak mcm keta elegan..yg proton jebat mcm inspira punya design...
haaa...proton lekir pon bergaya gak..mmg stai...x silap aku lekir special editon kot..cuma 5 unit ja ada..
proton kasturi punya lampu depan sama ngan proton saga yg bru uh..
proton lekiu plak nk jd mpv..besaq sket..tp stai gak la...
ok proton..truskan usaha mencipta kemajuan...^^

Proton Tuah 



Proton Jebat
 Proton Lekir



Proton Lekiu


Friday, May 20, 2011

pertengahan tahun 2011 bertema kan hilang brg

fuh!..
taun ni amat menyakitkan...
aku gelarkn taun ni taun ilang brg..
sedey gila aku..byk brg aku ilang...
4 kali..
ni bru bulan 5 taun 2011 x msok bulan2 akan dtg lg...
haish!
pennin pala aku...
1st helmet ms aku ilang..
x lma pastu bju aku ilang plak...
nk dkt abeh sem khi aku plak ilang..
ni smalam kasut futsal aku plak kna rompak..argh!!!
tekanan aku cm ni..
awat la benda2 ni jdkt aku..
x syok btoi...
kna wak kuaq dwet plak...
hadoi...bole dikatakan taun ni bertemakan kecurian brg..
ok..
aku nk cuba hitung kerugian aku secara kasar..
helmet ms=rm40
bju aku ganti blek=rm 200
khi = rm 50..
pastu kasut futsal = rm 50..
suma skali..rm 340...pergh!!! byk uh..haish!..hmm...
mungkin ada hikmah di sebalik suma ni.. ^^

Sunday, May 15, 2011

cuti sem...

yoorite....
aloooo...lma x selongkaq blog aku...
hahaha...hari ni msok minggu ke-3 aku kt umah,..cuti sem..tp tu la...
x wat pa pon...dok umah ja...jd naga..dok lam gua...hahaha...seb bek ada membe2
x la bosan ngat kehidupan aku...pastu mai sorg lg...
agak special la...gurl..hahaha
kalau gurl ja special an..
sepanjang cuti aku...dya la dok hias bg cntik...
dya la teman aku...
aku x bosan ngat bila dya ada...
aku mmg syg kt dya
aku trlangar janji kmi..
kmi janji jd kwn..x ley lebih dri tu..
tp..
aku syg dya lebih dri kwn..
aku brsalah...
buat masa ni..mmg kmi dok contact lg..skang ni pon dok tgh chat...
aku x tau..samada aku perlu trus terang ka..x pon aku simpan ja...
aku takot nty..dya benci aku
aku mmg syg dya...
org ckp..cinta bole mai skelip mata..dan..dgn cara yg sama dya bole p dri idop aku..hmmm...
aku harap..
aku akan contact dya selamanya
x mo ilang dya...
aku syg dya...
awk...kalau awk trbaca ni kan...ni la isi hati sy kt awk..
sy tau..awk jenis yg open..sebab tu sy x bole menduga perasaan awk kt sy cmna...
samada awk seres..atau awk cuma joking ngan sy...tp...sy seres...
mula2 tu mmg sy main2..
tp..perasaan sy jd seres...hurmm..awk..sory sebab sy terpaksa ngaku menda ni..
awk..sy syg awk...^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...