Thursday, April 5, 2012

6/4/2012

6 haribulan 4 tahun 2012 tarikh yg agak bermakna buat aku...
agak la... x la bermakna sgt... heee
*i falling love*

Tuesday, March 6, 2012

kucing

....
aloooo !!
okeh...
ritu aku ada bgtau kan pasal kucing aku...
hahahaha
perangai..haih...pelik...
aku pon x paham
okeh...aku nk memperkenalkan
watak2 mereka...
yg pertama...


ini si bue..dya ni la mak kepada si nini dgn baby...


ini nini..dya anak pertama si bue...
dah jd kakak dah..

ni baby...anak terbaru bue...
adik si nini...

oke...apa yg menariknya....
mcm ni...
si bue dan si nini dah mengandung..
then...
si bue beranak dulu...si baby la anak dya...
jenis beranak anak sekoq ja...

then..
si nini ni plak..
dya ada masalah...
aku pon x paham..
mula2 masa dya tgh bunting tu...
ayah aku bwak p jumpa doktor..
sebab nini nmpak sakit...
mkn x mau..
pastu doktor pon bg la ubat...
ubat selera mkn agaknya...

ok.. si nini dijangka akan beranak dlm 3-4 minggu lg..
tp..
apa yg jd...
dya beranak awai...
x cukop 2-3 minggu..
jd..anak2 dya pon x normal la..
baby x ckop umoq...
anak2 dya ada 3 ekoq..
kecik ja..
kecik sgt2...

tp...
5 jam lepas tu..
anak dya pon mati la..
sekoq demi sekoq..
nk buat mcm mna..
kesian aku tgok..

pastu..
si nini ni jd mcm x tentu arah..
aku pelik...
perangai dya mcm manusia yg hilang anak..
kuasa tuhan kan...

lepas tu..yg nk dijdkn cerita...
si nini ni jd ibu kedua kepada baby...
aku x tau pasai pa..
si nini p menyusu baby...
kiranya..
baby ada dua org ibu...
hahahahahaha...

tu yg gemok tembam si baby tu...
ibu dya susukan..kakak dya pon susukan...
tgok... si bue ngan si nini bekerjasama menjaga baby..
yg x tahannya..
si nini ni yg jga lebih..
aku dh bg tempat elok punya utk si baby..
tp si nini ni asyik ubah letak kt tempat lain..
lebihkan mak dya plak...


aku rasa...dya ingat si baby tu anak dya la,...
kan ?
kesian aku tgok si nini tu..
nasib baik ada baby..
kalau x jd mcm mna la kucing aku tu...

okeh...ni ada video pendek..
 menunjukkan si nini dan si bue bekerjasama jga baby ^_^..


video
tgok...depa dua...sama2 dok bg susu kt baby..smpai gumuk dya...

oke lah...
sampai disini saja..
tu jela...

heee~~~
bye..
salam..
okkie dikkie^_^

Monday, March 5, 2012

make up blog jom !

aloooha...
make up blog..
nk bg tahu..
bukan..
nk kongsi...
utk sapa2 yg belom tahu pasal benda ni...

aku pon baru dpt tahu ja...
ada kwn yg bgtau...
ada 1 blog yg tlg kita utk mecantikkan lg blog kita.

tutorialuntukblog haaa...ni la link nya...
kalau sapa2 yg nk ubah suai blog dya..
bole la rujuk kt sini...

aku dpt blog ni dari kwn baru aku..
amira zahra
dya yg bg kt aku link ni..

ok lah...
selamat mencuba..
salam..
okkie dikkie

Sunday, March 4, 2012

edit

hohoho.. okeh.. nk bg tau..
aku gila edit la ni..
hahaha...
org lain dah bertaun2 dok edit gmaq..
aku baru nk blajaq..

hew hew hew..
nk wat cena baru install picasa..
thanks tu syafiq hasani aka abg aka presiden resak..

bosan2 keja edit ja...
nk memenuhi ruang masa aku(study pon baguih)
ops ! hehehe..
bukan x mo study..
baru habis test ja...nk rehat kan otak utk persediaan final exam..
yeah ! chaiyok !!!
mesti "dekan" sem ni..yeah !!!
kwn2 yg baca post ni (kalau ada la)
doa2kan la ^_^..

ni nk tunjuk hasil2 editan aku yg biasa2..
well, i'm still a beginner ..
tunjuk ajar lah kalau ada yg x kena ^_^..

now.. here .. please..


hahaha..x dak dwet nk beli yg mahai..yg murah sudey
colourful ooo...


me n my cousin...
kt umah tok..masa raya..ini taun 2010 kot..



balqis..nesxt malaysian model..hahaha
x lah..anak jagaan makngah aku ni..^_^
comel kan..

batrisya..ni pulak kakak si balqis..
pandai si batrisya ni..
masa depan dya sgt cerah..
comelkan..
geram aku tgok muka depa dua beradik..comel sgt..^_^


ok lah..tu ja lah yg aku nk share mlm ni..
later aku nk bg tahu..
perangai kucing kt umah aku yg pelik..
serius..skang aku cuba dpt kan gmbar kucing2 aku..
nty bila suma dah ready..
aku post..

hurmm..
ok guys,girls...
i'm done..

yg dtg melawat tu thanks ya..
bye..
salam..

okkie dikkie ^_^

Thursday, February 23, 2012

sakit otak !

yuu hoo !

lani aku dlm dilema..
terok !!!
test melambak
hadoi

pening !!
minggu ni 3 test
mmg betoi2 test
sakit otak aku study..
lg frust kalau dpt result "GAGAL"
argh !!!!!
study terok2..
hurmm..

oke2..
i'm done..
bye guys..

nk p sambung study,,

okie dikie
bye ^_^

Sunday, February 12, 2012

kawan yang dahulunya pernah bergelar "sahabat karib"

haii !!!
hari ni nk cita pasal kwn aku..
hurmm..
cmna aa.. dulu kami ni bole dikatakan kwn karib jgak la..
hari2 msg.. tiap2 hujung minggu super savers..
*note : She a girl !
aku cita mcm2 kt dya..
n..
dya juga lah date aku yg pertama...
gadis yg sudi keluar ngan aku..
but just as fren..

selalu la contact
tp sejak2 dya msok U
aku semakin di pinggirkan..
maklumlah
aku ni diploma ja..
dya tu dah degree skang ni..
hurmm..

rindu nk dgq suara dya..
nk gado2 ngan dya
nk perli2 dya
hurmm..

lama sgt dya x contact aku..
aku ni pon mcm dah semakin dya lupa..
tp...aku tetap ingat dya..
masih rindu dya...

hari tu aku ada msg dya ckp aku rindu dya..
tp kami cuma berbalas beberapa msg ja..
dya kata ada keja nk buat..
n skali pon dya x ckp dya rindu aku..
sentap jgak la..
tp nk wat mcm mna..
mna bole paksa org rindu kita..kan ?

hurmm..
sumpah aku rindu dya..
teringin nk mcm dulu balik..
:'(

dgq lagu ni.. sumpah sentap !

ok lah..
dah abeh luahan aku..
for those who read this thanks
okay
nk tido..
bye
salam ^_^

Monday, February 6, 2012

dah tukar background !

hurmm...
aku dah guna background baru ni...
x tau la weather it ok or not...
pening la..

sementara ni pakai yg ni dulu..
nty bila ada masa free lg..
aku tukaq len..

anyone ?
komen cket..
ok x?
kalau x ok ckp tau..
nty adi tukaq yg baru..

x tau la..
nmpak mcm pompuan cket..
x pa la..
bila dah dpt background baru..
adi pakai yg tu ok...

or or or !
sapa2 yg ada cadangan utk background adi
bgtau eh...

^_^

oke lah..
bye ...
salam

Sunday, February 5, 2012

serabut

adoi !
serabut aku..
aku xpandai la nk make up blog aku..
mcm mna nk bg comel..
haiya !

pening dah kepala aku
 tgok mcm2 jenis warna yg kuar..
hurmm...
anyone bg la cadangan cket..
x pon.. kritik ja..
bg tau cmna nk bg my blog looks gorgeous

dah pening..
so aku tinggalkan blog aku dgn keadaan mcm tu..
nty senang2 aku design balik...

harap sgt cadangan dari korang suma..
help me to make my entry look awesome ...

oklah..
aku pening tgok blog aku..
aku nk tido,..
tenangkan mata aku
dan juga fikiran aku yg serabut ni..
ok.. bye.. salam ^_^

Saturday, February 4, 2012

kenangan

kenangan ...
bermaksud memori kita masa lepas x kira yg baik atau buruk..
tp apa yg aku nk bg tau kt sini ...
kenangan aku dgn kucing aku..
"BOBOY" n "TIGER"

oke..
boboy ni x silap aku.. aku dpt dya masa aku tingkatan 2..
abah yg bg kt aku..
masa tu boboy kecik ja..
gebu lg...
mmg comey la...

time tu kt umah aku ada sekoq lg kucing..
nama dya tiger...
sebab belang kt badan dya mcm rimau...
badan tiger warna putih belang dya kaler hitam...
dya ni dh dikira mcm remaja la..
boboy budak2 lg..
boboy warna kelabu mix dgn putih ckit2..

aku syg gila kt boboy sebab dya manja dgn aku...
bila aku balik sekolah aku slalu bg mkn kt dya..
masa p skolah..
masa nk tidoq..
kiranya aku manja kt dya sgt...
dya bunyi lapaq ja..
aku bg mkn..
sebab tu dya gumuk ^_^

tp.. si tiger ni cengey ! ataupon garang !
dya slalu buli boboy aku...
dya kejaq 1 umah la..
amek mknan boboy la..
mcm2 la dya buat..

aku kdg2 smpai kna gigit ngan si tiger ni dulu...
tp time tu masa tingkatan dua ..
buas..aku balas balik serangan si tiger tu...

dya melawan ja aku jentik telinga dya,,..
x tau la pasai pa cengey semacam tiger tu..
maybe sebab nama dya kot..

tp..mcm mna pon aku syg gak kt tiger ni..
sebab.. si tiger ni aku dpt masa form 1...
mak cik aku bg... so syg jgak la..
masa kecik dya manja ja..
mai besaq ja dya cengey x tentu pasai..
pelik betoi...

oke..yg kata bestnya dua ekoq kucing aku ni..
mlm2 depa akan tidoq dgn aku..
sebab aku suka tidoq depan TV
bukak tv..pastu hampaq tilam pa suma
setting my bed..
pastu baring...
10-15 pstu tidoq lah aku bertemankan tiger ngan boboy

2 tahun depa tidoq dgn aku..
 pastu masa form 4 aku kna berpisah dgn depa..
sebab nk kna p teknik pendang(skolah yg penuh dgn sejarah)
teknik tu asrama penuh...
so aku terpaksa la dok asrama..

balik umah ja ...
boboy ngan tiger slalu sambut aku...
xdan nk tukaq baju..
depa dua ekoq dah mai gelinting kt kaki aku..
ajak main...
syok sgt...

pastu form 5 tiger mati...
sedih!
sedih sgt2...
dah x dak sapa nk bg calar tgn aku..
dah x dak sapa nk gigit seluaq aku..
pastu x dak sapa dah nk kejaq boboy...

aku x dak gmaq tiger nk share sebab masa tu henset aku xdak camera..
pastu tinggai la boboy ngan aku..
aku pindah umah baru..
si boboy ni ikut la..

dya suka bilik aku..
hahaha...
aku ingat lg..
kalau aku tutup pintu pkoi 12.30 mlm dya mesti dok kt luaq..
meow2 sambil cakaq pintu bilik aku.. tanda dya nk masok..
hahaha...

pastu dya demand nk tidoq atas katil skali ngan aku..
amoih dya tu.. bg betis nk paha..

mcm2 kenangan aku ngan BOBOY sebab
dya ja yg baik ngan aku..
ada lg kucing 2 ekoq..
tp aku malaih nk syg lebih2..
tkot terkena diri mcm aku kehilangan tiger..
lg pon la ni dh besaq..
bole jga perasaan dah..

semalam aku sampai umah..dlam pkoi 12.30 tgh mlm mcm tu la..
dari arau..

aku dpt berita BOBOY dah mati..
huhu..
sob3.. sedih gak la
hurm..

boboy aku..time ni dya x sakit lg..


BOBOY tido buas mcm aku :P
aku malas la nk upload gmaq dya time sakit..
biaq la org tgok boboy aku yg tgh sihat...
heee ^_^..
aku syg boboy aku..
p/s sayangi haiwan peliharaan kita sementara kita masih mempunyai mereka

bye salam ^_^



SALAM MAULIDUR RASUL 2012M / 1433H

Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim'
Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim'
Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim'

"SALAM MAULIDUR RASUL 2012M / 1433H"... :)
Mari berselawat ke atas Nabi Muhammad 
ikhlaskan hati anda insyallah Amin..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...