Saturday, February 4, 2012

kenangan

kenangan ...
bermaksud memori kita masa lepas x kira yg baik atau buruk..
tp apa yg aku nk bg tau kt sini ...
kenangan aku dgn kucing aku..
"BOBOY" n "TIGER"

oke..
boboy ni x silap aku.. aku dpt dya masa aku tingkatan 2..
abah yg bg kt aku..
masa tu boboy kecik ja..
gebu lg...
mmg comey la...

time tu kt umah aku ada sekoq lg kucing..
nama dya tiger...
sebab belang kt badan dya mcm rimau...
badan tiger warna putih belang dya kaler hitam...
dya ni dh dikira mcm remaja la..
boboy budak2 lg..
boboy warna kelabu mix dgn putih ckit2..

aku syg gila kt boboy sebab dya manja dgn aku...
bila aku balik sekolah aku slalu bg mkn kt dya..
masa p skolah..
masa nk tidoq..
kiranya aku manja kt dya sgt...
dya bunyi lapaq ja..
aku bg mkn..
sebab tu dya gumuk ^_^

tp.. si tiger ni cengey ! ataupon garang !
dya slalu buli boboy aku...
dya kejaq 1 umah la..
amek mknan boboy la..
mcm2 la dya buat..

aku kdg2 smpai kna gigit ngan si tiger ni dulu...
tp time tu masa tingkatan dua ..
buas..aku balas balik serangan si tiger tu...

dya melawan ja aku jentik telinga dya,,..
x tau la pasai pa cengey semacam tiger tu..
maybe sebab nama dya kot..

tp..mcm mna pon aku syg gak kt tiger ni..
sebab.. si tiger ni aku dpt masa form 1...
mak cik aku bg... so syg jgak la..
masa kecik dya manja ja..
mai besaq ja dya cengey x tentu pasai..
pelik betoi...

oke..yg kata bestnya dua ekoq kucing aku ni..
mlm2 depa akan tidoq dgn aku..
sebab aku suka tidoq depan TV
bukak tv..pastu hampaq tilam pa suma
setting my bed..
pastu baring...
10-15 pstu tidoq lah aku bertemankan tiger ngan boboy

2 tahun depa tidoq dgn aku..
 pastu masa form 4 aku kna berpisah dgn depa..
sebab nk kna p teknik pendang(skolah yg penuh dgn sejarah)
teknik tu asrama penuh...
so aku terpaksa la dok asrama..

balik umah ja ...
boboy ngan tiger slalu sambut aku...
xdan nk tukaq baju..
depa dua ekoq dah mai gelinting kt kaki aku..
ajak main...
syok sgt...

pastu form 5 tiger mati...
sedih!
sedih sgt2...
dah x dak sapa nk bg calar tgn aku..
dah x dak sapa nk gigit seluaq aku..
pastu x dak sapa dah nk kejaq boboy...

aku x dak gmaq tiger nk share sebab masa tu henset aku xdak camera..
pastu tinggai la boboy ngan aku..
aku pindah umah baru..
si boboy ni ikut la..

dya suka bilik aku..
hahaha...
aku ingat lg..
kalau aku tutup pintu pkoi 12.30 mlm dya mesti dok kt luaq..
meow2 sambil cakaq pintu bilik aku.. tanda dya nk masok..
hahaha...

pastu dya demand nk tidoq atas katil skali ngan aku..
amoih dya tu.. bg betis nk paha..

mcm2 kenangan aku ngan BOBOY sebab
dya ja yg baik ngan aku..
ada lg kucing 2 ekoq..
tp aku malaih nk syg lebih2..
tkot terkena diri mcm aku kehilangan tiger..
lg pon la ni dh besaq..
bole jga perasaan dah..

semalam aku sampai umah..dlam pkoi 12.30 tgh mlm mcm tu la..
dari arau..

aku dpt berita BOBOY dah mati..
huhu..
sob3.. sedih gak la
hurm..

boboy aku..time ni dya x sakit lg..


BOBOY tido buas mcm aku :P
aku malas la nk upload gmaq dya time sakit..
biaq la org tgok boboy aku yg tgh sihat...
heee ^_^..
aku syg boboy aku..
p/s sayangi haiwan peliharaan kita sementara kita masih mempunyai mereka

bye salam ^_^



5 comments:

  1. waa . meow ! like . done follow u too . thanks follow .

    ReplyDelete
  2. sweet ouhh kalau laki suka kucing , hehehhe kami suka kucing gak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..really ? kucing comel kan ?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...